Een doorlopend krediet bij 5000 euro lenen

Wie denkt aan 5000 euro lenen, doet er goed aan om alle alternatieven goed op een rij te zetten. Goedkoop lenen blijkt vaak niet mogelijk omdat geld lenen meer kost dan je op het eerste zicht zou denken. Dat komt uiteraard omdat je op het ontleende hoeft te betalen. In de eerste plaats is het nodig om te bekijken of lenen wel nodig is. Misschien heb je het geld wel op je spaarboekje staan. Als dat het geval is, is goedkoop lenen niet per se nodig.

geld rente 2017
geld rente 2017

Het kan wel betekenen dat je reserves dan plots helemaal op zijn en dan is het wel nodig om te denken aan 5000 euro lenen. Zo hoef je je eigen reserve niet te plunderen. Een mogelijkheid om te lenen en tegelijk een reserve te hebben, is het doorlopend krediet. 5000 euro lenen is daarbij mogelijk, maar het is mogelijk dat je dit bedrag niet op een bepaald moment van je bankrekening moet halen. Met een doorlopend krediet kun je ook 5000 euro lenen in schijven. Zo kun je kleine bedragen lenen waarbij je minder rente moet betalen maar wel de 5000 euro moet blijven afbetalen.

Bij het aangaan van een doorlopend krediet is het belangrijk om na te gaan of de aangeboden kredietvorm met een looptijd werkt of niet. Als dat niet het geval is, dan blijft het krediet doorlopen. In dat geval wordt het een vorm van duur lenen in plaats van goedkoop lenen!